Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Αλλάζει "συνήθειες" και όψη το κέντρο του Μεσολογγίου



(αναδημοσίευση από messolonghi-news.blogspot.com)

Ξεκίνησαν σήμερα (Δευτέρα 23 Νοεμβρίου) στο Μεσολόγγι οι εργασίες πεζοδρόμησης της κεντρικής πλατείας Μ. Μπότσαρη και του τμήματος της οδού Σπ. Τρικούπη έως τη διασταύρωση με την οδό Σπ. Μουστακλή.
Πρόκειται για ακόμη μια σημαντική αισθητική παρέμβαση στην πόλη του Μεσολογγίου που με την ολοκλήρωσή της αναμένεται να βελτιώσει την εικόνα του κέντρου της πόλης.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 405.000€ και σύμφωνα με τη μελέτη θα γίνουν εργασίες πλακόστρωσης, θα τοποθετηθούν καλαίσθητα φωτιστικά σώματα και τέλος θα αναπτυχθούν παρτέρια με πράσινο.
Με αφορμή την έναρξη των εργασιών ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Ξεκινά σήμερα ακόμη ένα σημαντικό έργο που σχεδιάστηκε από τη δημοτική μας αρχή, με στόχο την αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης μας.
Ταυτόχρονα, με την ολοκλήρωση του έργου και σε συνάρτηση με τις μπάρες που τοποθετούνται στις εισόδους των πεζοδρόμων πιστεύουμε ότι επιτέλους οι πεζόδρομοι του ιστορικού κέντρου του Μεσολογγίου και θα αποτελέσουν έναν μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα χώρο αναψυχής και θα δώσουν μια θετική αναπτυξιακή ώθηση στην αγορά.
Ο σχεδιασμός του έργου έγινε με βάση κυκλοφοριακή μελέτη που έχει εκπονηθεί και είμαστε βέβαιοι ότι με την ολοκλήρωση του, η εικόνα της ασυδοσίας που δίνει η κίνηση των τροχοφόρων θα αποτελέσει οριστικά, παρελθόν.
Θυμίζω ότι με την μεταστέγαση του ΚΤΕΛ και την αγορά του οικοπέδου πίσω από το Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης έχουν δημιουργηθεί δεκάδες θέσεις στάθμευσης, ενώ πολύ σύντομα θα δημιουργηθούν επιπλέον θέσεις στάθμευσης κοντά στην κεντρική πλατεία.
Θέλω να ζητήσω την κατανόηση των κατοίκων για το διάστημα της εκτέλεσης του έργου και είμαι βέβαιος ότι το τελικό αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει απόλυτα το σύνολο των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης.»

- - -

Χμ. Απουσιάζω μονίμως εκτός πόλης, αλλά λέτε τώρα να γίνει κάτι; Δεν εκφράζω προσδοκία, δυσπιστία εκφράζω! Μμ.. Πόσοι μήνες είπαμε μέχρι τις δημοτικές;


Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Το δέντρο και το δάσος



Το Κ.Κ.Ε. βλέπει το δάσος και ίσως χάνει το δέντρο.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α βλέπει το δέντρο και ίσως χάνει το δάσος.

Η Ν.Δ. έκανε τα δέντρα να ψηφίζουν και έκαψε το υπόλοιπο δάσος.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θέλει λίγο ξύλο αλλά κρίμα είναι τα δεντράκια για την "πράσινη" ανάπτυξη σωμάτων ασφαλείας στα Εξάρχεια.

Το δε ΛΑ.ΟΣ., είναι για παλούκωμα και αγιασμό, και ο (λαϊκός ορθόδοξος) Θεός μαζί τους!


#2



Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ανθρωπότητας σήμερα, είναι ότι ο καθένας μας κρύβει έναν καλλιτέχνη μέσα του.


#3



Να ακούτε, να διαβάζετε, να γράφετε.


#1



Life has her own pace and rythm. If you try to speed up, she will find a way to slow you down.


Σήμερα έχω Παρέα



Το ορκίζομαι, αλήθεια. Προσπάθησα πολύ να γράψω σήμερα. Ξύπνησα με απίστευτη όρεξη να γράψω κάτι καταιγιστικό κατά του εαυτού μου, αλλά η μικρή φλοκάτη που ακούει στο όνομα Παρέα (η καλύτερη φίλη της καλύτερης φίλης της αδερφής μου) έχει κάτσει στα πόδια και δεν με αφήνει σε ησυχία. Τι να την κάνω.. Πρέπει να βρω πάλι εκείνο το strip από το xkcd..


Σχετικά με την δημοσκόπηση για την βάση του δέκα



Καθώς η συζήτηση επανήλθε στην ύπαρξη η μη της βαθμολογικής βάσης του δέκα, το Σφυράκι ανοίγει και αυτό στο δικό του μετερίζι μία δημοσκόπηση διάρκειας περίπου τριών μηνών ώστε να εντοπίσουμε τον.. σφυγμό της διαδικτυακής μας κοινότητας στο συγκεκριμένο θέμα. Στο διάστημα αυτό θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις στον χώρο της παιδείας από πρώτο χέρι. Έπεται συνέχεια..


Η απάντηση του Μίκη Θεοδωράκη στους Πυρήνες της Φωτιάς





Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Το λάτρεψα το micro!





Προς απόσυρση η βάση του δέκα



(αναδημοσίευση από tvxs.gr)

Την κατάργηση της βάσης του δέκα για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση προανήγγειλε χθες η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία διαβεβαίωσε επίσης ότι «κανένας εκπαιδευτικός δεν θα μείνει στο κενό», προχωρώντας σε διευκρινίσεις για το νέο σύστημα προσλήψεων.

Η κ.Διαμαντοπούλου κάλεσε σε διάλογο δασκάλους και καθηγητές, με ευρεία ατζέντα για την επιμόρφωση, αξιολόγηση, αλλά και τις αμοιβές. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιήσει αύριο συναντήσεις με τα προεδρεία της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, το οποίο ωστόσο έχει εξαγγείλει 3ωρη στάση εργασίας για τη Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου.

«Κατέθεσα την Πέμπτη 12/11 μία σειρά βασικών αρχών που αφορούν ρυθμίσεις για τον εργασιακό βίο και την εξέλιξη των εκπαιδευτικών. Έκανα δε σαφές ότι αυτά είναι τμήμα μόνο της συνολικής ατζέντας που αφορά τους εκπαιδευτικούς, η οποία περιλαμβάνει την επιμόρφωση και εκπαίδευση, την αξιολόγηση και τις αμοιβές», τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου.

Η υπουργός Παιδείας διευκρίνισε πως στο νέο σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών θα προσμετράται και η προϋπηρεσία. «Κάθε μόριο που έχει κάθε εκπαιδευτικός, είτε ως ωρομίσθιος, είτε ως αναπληρωτής όλα αυτά τα χρόνια που τα μάζεψε σε όλη την Ελλάδα θα προσμετράνε απολύτως. Δηλαδή το ένα είναι το ΑΣΕΠ, το δεύτερο είναι η εμπειρία» σημείωσε η κ. Διαμαντοπούλου.

Η υπουργός Παιδείας επανέλαβε χθες την προεκλογική δέσμευσή της για κατάργηση της βάσης του δέκα ως προαπαιτούμενου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, χωρίς όμως να προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο της εφαρμογής της. «Η προεκλογική μας δέσμευση είναι η κατάργηση της βάσης του δέκα. Η συνολική παρουσίαση θα γίνει με μελέτη και ανάλυση δεδομένων που κάνουμε αυτή τη στιγμή» τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου.

Η κατάργηση της βάσης του δέκα αποτελεί πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών. Η ΟΛΜΕ έχει διατυπώσει το σχετικό αίτημα από την πρώτη ημέρα της εφαρμογής της το 2006, επί Μαριέττας Γιαννάκου, ενώ πριν λίγες μέρες, η ΓΣΕΕ πρότεινε την κατάργηση από τις επόμενες κιόλας εξετάσεις, καθώς από την εφαρμογή της βάσης του δέκα, 15.000 θέσεις κάθε χρόνο μένουν κενές σε δεκάδες περιφερειακά τμήματα των ΤΕΙ, τα οποία έκτοτε απειλούνται με λουκέτο και υπολειτουργούν.

Σήμερα το μεσημέρι η κ. Διαμαντοπούλου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, όπου αναμένεται να συζητηθούν θέματα της Εκκλησίας που είναι σε εκκρεμότητα, όπως η διχοτόμηση της Μητρόπολης Αττικής, η συνολική αναβάθμιση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης και το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση υπηρεσιακών θεμάτων της Εκκλησίας.

Πηγές: Έθνος, Καθημερινή, Ημερησία


Νομίζετε πως έχει νόημα μια ψηφοφορία μεγάλης διάρκειας;;



Νομίζετε πως έχει νόημα μια ψηφοφορία μεγάλης διάρκειας;;
Ναι, γιατί όχι;;
26 (65%)
Δεν ξέρω
7 (17%)
Όχι, ποιός ο λόγος;;
7 (17%)

Ψήφοι μέχρι αυτήν τη στιγμή: 40
Η ψηφοφορία έκλεισε


Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Νέο πρόγραμμα Ραδιοφωνικού Σταθμού Ι.Π. Μεσολογγίου



Με ανανεωμένο πρόγραμμα άνοιξε την σεζόν ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Ι.Π. Μεσολογγίου. Μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκε και διάσπαση του..κάστρου του διώρου της Παρασκευής (22.00 - 24.00) σε δύο αυτοτελείς εκπομπές. Περισσότερα όμως, από την επίσημη ιστοσελίδα του σταθμού.

http://www.mesradio92.gr/index.php