Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2007

Αγίου Νικολάου και Μαιζώνος



Το story: Σκακιέρα στημένη στα πλακάκια της Αγίου Νικολάου (Πάτρα) και ένας Τζαμαϊκανός στην πλευρά των Μαύρων. Η ανάρτηση που βρίσκεται δίπλα από την μπλε βαλίτσα αναγράφει ότι χρειάζεται 550 ευρώ μέχρι τις 7 Ιανουαρίου για να επιστρέψει στην πατρίδα του, όπου είναι άρρωστος ο πατέρας του.

Και εμείς;; Ομολογώ ότι όταν φτάσαμε κοντά, είχα αμφιβολίες. Τελικά άφησα μερικά χρήματα και έκατσα απέναντί του. Ο όρος που έβαζε ήταν 3 λεπτά χρόνο ανά παίκτη. Έπαιξα καλά, και αρκετά γρήγορα, αλλά τελικά με νίκησα. Πολύ ωραίος.

Ώρα 13.30. Ανακαλύπτω, μισή ώρα πριν φύγει το λεωφορείο για την πατρίδα (ούτε 100 χιλιόμετρα δρόμος), ότι λείπει το δαχτυλίδι που έχω πάντα μαζί μου. Το είχα αφήσει πίσω στη σκακιέρα. Μετά από πολύ τρέξιμο, επέστρεψα, το πήρα, ξαναπαίξαμε (αυτή τη φορά είχα καλύτερη πορεία, κέρδισα τη βασίλισσα αλλά λόγω βιασύνης έχασα), τρέξιμο, και πρόλαβα το λεωφορείο.

Ενθουσιάστηκα από τον αγώνα αυτού του ανθρώπου, που δεν ζητιάνεψε, αλλά κέρδισε αγώνα αγώνα τα χρήματά του. Φανταστικός, όσοι από σας βρεθείτε στην Πάτρα αυτές τις μέρες, επισκεφθείτε τον.

Αγίου Νικολάου και Μαιζώνος


Dirty Bathrooms




Ο τοίχος αυτός βρίσκεται κάπου στην Πάτρα. Μου άρεσε πολύ η αντίθεση μπάνιου-περιβάλλοντος, και η σκέψη ότι κάποτε εκεί μέσα ζούσαν άνθρωποι ήταν αρκετά δελεαστική για να τραβηχτεί αυτή η φωτογραφία. Ψηφιακά προστέθηκε και το ανάλογο prang tag..


Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2007

Memory almost full



Μνήμη σχεδόν γεμάτη. Αυτές οι λέξεις χαρακτηρίζουν τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή, και μάλλον και τον δικό μου. Τόσες πολλές πληροφορίες, τόσα πολλά έγγραφα, τραγούδια, εικόνες.. Δεν έχω που να τα βάλω. Μία είναι η λύση: Backup

Χριστούγεννα και καλές εορτές σε όλα τα παιδάκια. Αν δεν ήσασταν κακό ρομποτάκι και δεν ψηφίσατε Πα.Σο.Κ φέτος, ο Άγιος Βασίλης θα σας φέρει δωράκι. Εμένα μου έφερε σήμερα μια βροχούλα, που είχε αρκετό καιρό. Τι να τον κάνεις, έχει πολλά και αυτός.. Αρχίσανε και τα δικαστήρια.. Ο Ρούντολφ ο τάρανδος, λέει, ζήτησε να ενταχθεί η εργασία του στα βαρέα και ανθυγιεινά, με την προσθήκη ότι αυτός κάνει όλο το τρέξιμο, αλλά "ο χοντρός" παίρνει πάντα τη δόξα και το γλυκό. Δεν έχει και άδικο το ζώον.

Δια στόματος Monthy Python το άσμα, στο οποίο ο Ρούντολφ, απολύτως δημοκρατικά προτείνει το που θα μπορούσε ο Άγιος Βασίλης να τοποθετήσει τα Χριστούγεννά του. Σε αυτή την άποψη
δείχνει να συμφωνεί και η κυρία του Αγίου, καθώς τον κατηγορεί ως έναν παιδόφιλο που εισβάλλει στα δωμάτια μικρών παιδιών.
--
--
Ho ho f**king ho,
What a crock o' shit,
We all work for Santa Claus,
We've had enough, we quit.
Cos we do all the f**kin' work while he stars in the show,
Stick yer Christmas up yer arse, ho ho f**king ho.

I'm Rudolph and I quit.
Just who's he think he is?
That little fat c**t sat back in the sleigh,
crackin' that f**kin' whip.
And me stuck up the front, with these other useless c**ts,
Stick yer Christmas up yer arse, ho ho f**king ho.

(Ρεφραίν)
Ho ho f**king ho,
What a crock o' shit,
We all work for Santa Claus,
We've had enough, we quit.
Cos we do all the f**kin' work while he stars in the show,
Stick yer Christmas up yer arse, ho ho f**king ho.

And what about us elves,
we've had enough as well,
workin' in that freezing cold, it's cold as f**king hell,
we work until we drop, with our bollocks freezin' off,
stick yer Christmas up yer arse, ho ho f**king ho.

(Ρεφραίν)
Ho ho f**king ho,
What a crock o' shit,
We all work for Santa Claus,
We've had enough, we quit.
Cos we do all the f**kin' work while he stars in the show,
Stick yer Christmas up yer arse, ho ho f**king ho.

I'm Santa Claus' wife,
I know what he's really like,
sneakin into those little kid's rooms
he's a f**kin' paedophile,
A devious old drunk,
and I'm married to the c**t,
So stick yer Christmas up yer arse, ho ho f**king ho.

(Ρεφραίν)
Ho ho f**king ho,
What a crock o' shit,
We all work for Santa Claus,
We've had enough, we quit.
Cos we do all the f**kin' work while he stars in the show,
Stick yer Christmas up yer arse, ho ho f**king ho.
Stick yer Christmas up yer arse, ho ho f**king ho.
Stick yer Christmas up yer arse, ho ho f**king ho.
--
--
Τούτα το λοιπόν τα έμορφα, και έπεται συνέχεια. Εγώ πάντως, ήμουν καλό παιδάκι, για αυτό και ο Santa (λανθασμένη προσφώνηση) θα με θυμηθεί που του 'πα να φέρει..

Δείτε περισσότερα περί τίνος πρόκειται..


Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2007

Πλακώσανε οι μπάτσοι



Όταν βαριέμαι, ή δεν έχω κάτι καινούριο να πω, απλά χαζεύω στα Tube και βρίσκω κάτι. Μπορεί να το έχετε ξαναδεί, αλλά έχει πολύ φάση. Η απόδειξη ότι πρέπει πάση θυσία να διατηρείς την ψυχραιμία σου.


Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007

Λεωφορείον το πάθος



Ταξιδεύω μόνος. Η θέση δίπλα μου είναι κενή, ενώ η απέναντι σειρά φιλοξενεί μόνο την τσάντα μου. Ταξιδεύω μόνος, και έχω ακουμπήσει τα μάτια μου στα σύννεφα. Στα σύννεφα και στα δέντρα που περνάνε, το ένα πίσω από το άλλο από το παρόν μου. Την όψη μου κομματιάζουν οι σταγόνες που γλιστρούν στο παράθυρό μου. Ταξιδεύω μόνος.

Μέσα από το μαύρο κουτί, βγάζω τις φωτογραφίες του παιδιού που κάθεται μερικά καθίσματα πίσω μου. Σαν αμαρτία το θυμάμαι, εκείνη και το κορμί της, που στα λεμονί σεντόνια του θα άφησε τους πόθους της. Ποια μουσική πες μου μπορεί για αυτή τη νιότη να μιλήσει;; Χριστέ μου, καμία. Σε αυτό το λεωφορείο, οι επιβάτες έχουν ο καθένας τη δικιά του ιστορία.

Ταξιδεύω μόνος. Μου αρέσει να ταξιδεύω μόνος. Έτσι δεν θα μου πιάσει κανένας καμιά ανούσια κουβέντα για την πολιτική, ή να ρωτήσει για το που πάω. Εγώ, ξέρω που πάω. Και ξέρω, που θα συνεχίσω να πηγαίνω, ακόμα και όταν το λεωφορείο μου ρουφήξει την τελευταία σταγόνα βενζίνης σε μερικά χρόνια. Εξάλλου, αντίθετα με εμένα, δεν του έχουν μείνει και πολλά ακόμη. Ταξιδεύω μόνος. Και έρχομαι να σε βρω


Πίσσα και πούπουλα για τους καπνιστές



Πίσσα και πούπουλα για τους καλούς μας πρεζάκηδες καπνιστές. Να κύριοι τι περνάει από εκεί που κάποτε έρεε οξυγόνο. Φτου σας, τα θερμά μου συλλυπητήρια.


Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2007

Θλίβομαι..




Οι Emo είναι μια ολόκληρη υπο-κουλτούρα ανθρώπων (κυρίως αγχωμένων εφήβων) με μια ψεύτικη προσωπικότητα. Η έννοια του emo είναι στην πραγματικότητα ένας σκληρός κύκλος που δεν τελειώνει ποτέ. Γενικά η θεωρία των emo έχει ως εξής: η ζωή μου δεν έχει νόημα, γεννήθηκα μόνος/μόνη για να πεθάνω πιο μόνος/μόνη.

Στη συγκεκριμένη εικόνα, ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε τις προσπάθειες του διάσημου ιχθύος Nemo να ενταχθεί και αυτός μαζί με τα άλλα "ψάρια" στη γυάλα τους. Δυστυχώς, η προσπάθεια συνεχίστηκε και από τον συμπαθή γαϊδαράκο
Eeyore, ο οποίος πλέον, μαζί με τα άλλα γαϊδουρόπαιδα, κοπροσκυλιάζει στο Σύνταγμα. Βέβαια, η διάθεσή του δεν χρειάστηκε να αλλάξει και πολύ για να φτάσει στα καταθλιπτικά επίπεδα που απαιτούνται για να είσαι emo, αφού ήταν ήδη αρκετά κουρασμένος, γερασμένος και απαισιόδοξος.

Η νέα αυτή γενιά, που διαρκώς εισβάλλει στις συζητήσεις μας και στις τηλεοράσεις μας, έχει μάλλον ξεφύγει. Από μεριάς μας, σεβόμαστε φυσικά τις επιλογές τους, δεν τους πολεμούμε, και μάλιστα δεν έχουμε και κανένα δικαίωμα να εισβάλουμε στη ζωή τους. Όμως για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, να χαιρόμαστε τη νεολαία μας.

Κάθε γενιά ζητά έναν τρόπο για να είναι διαφορετική από την προηγούμενη. Παραδείγματος χάρη, τούτο εδώ το παλικάρι, αφού δεν κατάφερε να βρει κάτι στην τέχνη (εικαστικός), στράφηκε στην πολιτική, και τα αποτελέσματα γνωστά. Εντάξει, να μην είμαστε τόσο ακραίοι, αυτό που εννοούσα είναι ότι όλα τα παιδιά πρέπει να επιδιώκουν κάτι στη ζωή τους, να έχουν κάποιο στόχο και ένα όραμα. Νομίζω ότι τα φυσιολογικά 16χρονα της χώρας μας, ξέρουν τι γίνεται στον κόσμο. Όχι ότι έχουν μάθει τη ζωή, αλλά μερικές καταστάσεις βρίσκονται στο λογικό τους. Όταν τώρα, "θλίβεσαι" για "αυτά που γίνονται", αυτό δεν είναι φυσιολογικό.

Κλείνοντας, αφήνω το εξής ερώτημα. Μήπως αυτή η "θλίψη" κρύβει την φυγοπονία τους;; Μήπως από το να πολεμήσουν το ζοφερό παρόν, κρύβονται αρκετά πίσω από τις αμυντικές γραμμές, περιμένοντας σαν "εφεδρικοί" πότε η κοινωνία θα τους δεχτεί;; Με τέτοιους στρατιώτες, εγώ μια φορά, ούτε στο χαράκωμα δεν μπαίνω.


Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2007

Βλέπω



Τις τελευταίες εβδομάδες συλλαμβάνω τον εαυτό μου να κρυφοκοιτάζει στο μέλλον. Για να μην παρεξηγηθούμε, εξηγώ.

Πολλές φορές, σε μάθημα ή απλά καθώς είμαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι μου, βλέπω να περνούν από μπροστά μου εικόνες ανθρώπων, συναντήσεις, ένας τοίχος ή ένα βιβλίο. Αυτό βέβαια διαρκεί μόνο ελάχιστα χιλιοστά του δευτερολέπτου, όμως μπορεί να επαναληφθεί μετά από ώρα, και πάντα καταλαβαίνω τι βλέπω. Καλά μέχρις εδώ, και ειδικά σε κάποιον σαν εμένα που χρησιμοποιώ την οπτική μου μνήμη περισσότερο από οτιδήποτε, και γενικώς μπορώ εύκολα να φανταστώ διάφορες καταστάσεις κατά το βουλείν.

Πριν από 3 εβδομάδες περίπου, Σαββατοκύριακο, εκδηλώθηκε το φαινόμενο που σας περιέγραψα νωρίτερα (στο εξής "όραμα") σχετικά με την συνάντησή μου με κάποιον κύριο. Για να δώσω μερικά στοιχεία ακόμη, μας χρωστούσε κάποια λίγα χρήματα από τον καιρό που κάναμε εκπομπές, και τον είχα συναντήσει αρκετές φορές στο κατάστημά του για να μας καταβάλλει τα δεδουλευμένα. Βρισκόταν όμως σε οικονομικές δυσκολίες και αδυνατούσε να με - μας πληρώσει. Νέο παιδί, πολύ εντάξει άνθρωπος. Η συνάντησή μας, σύμφωνα με το όραμά μου θα γινόταν σε χώρο με πολύ κόσμο, θα μιλούσαμε λίγο και τελικά δεν θα με πλήρωνε.

Συνεχίζω, φτάνει η Τετάρτη. Τυχαίνει εκείνη την ημέρα να λείπω από το σχολείο για σχολικούς αγώνες στο γήπεδο, που είναι δίπλα μας. Επειδή αργούσαν πολύ οι προηγούμενες ομάδες, γύρισα σπίτι να φάω κάτι, να αφήσω βιβλία κλπ. Επιστρέφοντας στο γήπεδο, σκέφτηκα να περάσω μια βόλτα από το μπαρ όπου συχνάζω με τους φίλους μου, μήπως τυχόν συναντήσω έναν γνωστό μου, και στο οποίο υπό κανονικές συνθήκες δεν θα μπορούσα να βρεθώ πρωινές ώρες. Μπαίνοντας, μαντέψτε ποιόν βλέπω..

Δεν έπεσα έξω. Μιλήσαμε για λίγο, για άσχετο θέμα, το μαγαζί ήταν γεμάτο, και φυσικά κουβέντα για τα χρήματα. Έπειτα από λίγο που το σκέφτηκα, ανατρίχιασα.

---===---===---

Αυτή φυσικά ήταν η μία περίπτωση. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει δεκάδες ακόμα παρόμοιες προβλέψεις, και φοβάμαι πως είμαι αλάνθαστος. π.χ. πριν λίγο ήμουν μόνος μου στην τραπεζαρία, και σκέφτηκα ότι θα μιλούσα στο τηλέφωνο με την αδερφή, και θα της έλεγα για τα δώρα που πήρα (συγκεκριμένα, για το δώρο που δεν πήρα από ένα συγκεκριμένο άτομο). Όση ώρα σας έγραφα, έγινε και αυτό.

---===---===---

Δεν μπορεί να είναι deja vu, καθώς τα οραματίστηκα μερικές μέρες πριν. Δεν μπορεί να είναι πάντα κάτι πιθανό, το οποίο θεώρησα ότι θα είχε αρκετές πιθανότητες να συμβεί. Θα μπορούσα να σας πω κι άλλα, αλλά δεν τα θυμάμαι όλα, και δεν μου επιτρέπεται να φανερώσω περισσότερα.

Λέτε;;


Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2007

Τ' Άη Σπυρ'δώνος



Μόνο σήμερα δικαιούμαι να μπλέκω με Αγίους, γιατί πολύ απλά σήμερα εορτάζω (Σπυρίδων η αφεντιά μου). Μαζεύτηκαν λοιπόν από τα ψες τα πλήθη προ των πυλών του Πολιούχου και δοξολογούσαν τα θαυμαστά τα έργα Του, και δώστου κάτι σταυροκοπήματα μέχρι το γόνατο, και δώστου κάτι κεριά ίσα με τον Άγιο Θόλο, και πάλι απ' την αρχή. Προς τι η όλη φασαρία?? Και του χρόνου θα ζούμε σαν βασιλιάδες, και του χρόνου θα πεθαίνουμε σαν τα σκυλιά..

Δεν είμαι σίγουρος αν γιορτάζω. Είναι καταθλιπτικό να βλέπεις μία άρρωστη πόλη να ψάχνει γιατρειά σε λουλουδάτα είδωλα και γαλανές σημαίες.

Αυτά τα ωραία από την πόλη των ατέρμονων κυμάτων..


Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2007

Νυστάζω..



Νυστάζω. Τα μάτια μου κλείνουν καθώς με τα ακροδάχτυλα μου περνάω μία μία τις λέξεις στην οθόνη. Το κινητό μου αναβοσβήνει, ούτε σε αυτό απέμεινε πολύ μπαταρία. Σε λίγο θα κλείσει, και μαζί του και εγώ. Φαίνεται πως η προσμονή του αύριο δεν φτάνει να με κρατήσει σε εγρήγορση. Θα βρέχει. Τι άλλο μπορώ να ζητήσω;; Ίσως να μην ήταν Κυριακή. Μα αν δεν ήταν Κυριακή, δεν θα ήταν αύριο.

Δεν έχω πιει, το ορκίζομαι. Ποτέ δεν πίνω, και μάλιστα, δεν είναι πάνω από πέντε οι φορές που στον λαιμό μου γλίστρησε ποτό. Σε καταστρέφει, σε υποτιμά. Φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, μπορεί και πολύ κοντά. Πόσο όμως τους απομακρύνει.. Όχι, ποτέ δεν πίνω, το ορκίζομαι. Και αυτό, γιατί στο μεθύσι μου ζηλεύω τον εχθρό μου, που δεν είναι σαν εμένα. Γιατί στη ζάλη αηδιάζει η Έμπνευση και από την πόρτα μου πριν λίγο να χτυπήσει, τρέχει και κρύβεται στα σοκάκια της λασπωμένης φύσης μου.

Νυστάζω. Τα μάτια μου κλείνουν. Το κινητό μου έσβησε. Οι γονείς μου κοιμούνται στον καναπέ, με ανοιχτή την τηλεόραση. Πριν από πέντε λεπτά τσακωνόντουσαν ποιος θα σηκωθεί να πάει πρώτος στο κρεβάτι για ύπνο. Και τώρα, από τις κουρασμένες τους ανάσες νιώθω ένα μικρό γαργαλητό, που λέξη τη λέξη κρυώνει και σιγανεύει. Δεν έχω πολύ ώρα, σε λίγο θα ξυπνήσουν.

Δεν έχω πιει, το ορκίζομαι. Μα, ώρες ώρες, ζηλεύω το μεθύσι των πληγωμένων. Κάποιες φορές είναι το μόνο που τους έχει απομείνει. Και το ζουν, μέχρι την τελευταία σταγόνα στο ποτήρι, μέχρι την τελευταία λέξη στο γράμμα.

"Σήκω, πάμε"


Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2007

Μαζέψτε με



Βαριέμαι και κάνει κρύο. Μαζέψτε με. Έπρεπε να είχαμε εφαρμόσει το γαλλικό σύστημα, και να κάναμε 3 εβδομάδες διακοπούλες τώρα που είναι ωραία με τα κρύα και η έμπνευση φτάνει σε επίπεδα που τρομάζω, και αργότερα την άνοιξη, πρόθυμα να μην σταματάγαμε για τις διακοπές του Πάσχα. Τώρα είναι τα καλά. Διάβασμα έχω, αλλά την καρέκλα του υπολογιστή δεν την αφήνω για σήμερα. Κάθισα από το πρωί και έκανα αυτές τις αλλαγές που βλέπετε, countdown, shoutbox, χρώματα, βαφές παντός τύπου και πάει λέγοντας. Τα βλέπετε πιστεύω.


Anyway, καθώς έλεγα βαριέμαι, και η βαρεμάρα είναι ασθένεια φοβερή. Να μην σου τύχει. Αυτό και οι υπνηλίες. Πιστεύω ότι έχετε καταλάβει ότι απλά πατάω πλήκτρα και δεν γράφω κάτι ουσιαστικό, αλλά that's ok!! Σάββατο αύριο, όλο και κάτι θα κινηθεί, έχουμε να παραβρεθούμε και σε μια γιορτή, οπότε θα το ξενυχτίσουμε, συνεπάγεται ότι θα γράψω κάτι αύριο βράδυ, εκτός και αν ασχοληθώ με τα τετράδιά μου και τις παρτιτούρες μου. Θα δείξει.


Λοιπόν, πάω να πάρω μαμ τώρα, πίτσα και 2 επί ψαρονέφρι γλυκόξινο, που χαίρει της προτίμησής μου. Adios..

Υπόψιν, κατάφερα να σχεδιάσω και να κατασκευάσω τα εξής:

1. Αδιάβροχη πετσέτα μπάνιου

2. Φακός που παίρνει ενέργεια από τον ήλιο

3. Βιβλίο με οδηγίες για το πως να διαβάζεις

4. Περιεχόμενα λεξικού

5. Αφυδατωμένο νερό

6. Αδιάβροχο φακελάκι τσαγιού

7. Εκτινασσόμενο κάθισμα σε ελικόπτερο

8. Φουσκωτός στόχος για βελάκια (darts)


Κόψε κάτι



Στα πλαίσια της συνεχούς αναβάθμισης της σελίδας, ανακάλυψα ότι ήταν τελείως άσκοπο και ασυγχώρητο να παρατίθεται η λίστα όλων των βιβλίων που έχω διαβάσει, ή όλων των σελίδων που έχω επισκεφθεί. Κάνουμε ένα μικρό ξεκαθάρισμα λοιπόν.. Αναμείνατε.

Ήταν πολύ show off αυτό με τα βιβλία, συγνώμη.


Ετοιμόγεννη καλοσύνη



Φώτα, λαμπιόνια και δεντράκια, νάνοι, καλικάντζαροι και ξωτικά. Γιορτή και πανηγύρι και στην Παναγία Λεχώνα, που πρόκειται να ξαναφέρει την ειρήνη στις μέρες μας. Δύσκολο. Ποιος νομίζετε θα τολμήσει πίσω του τις αμαρτίες να αφήσει, που τόσο γλυκά σέρνει χρόνια τώρα; Φτηνές ευχές "και του χρόνου", "να ζήσουμε" και "χρόνια πολλά" απέχουν πολύ από τις λευκές νύχτες του χειμώνα. Και το σκοτάδι θα έρθει πίσω την άνοιξη.

Λένε πως η αρχή των μύθων για τους καλικάντζαρους ξεκινάει από πολύ παλιά. Οι Αρχαίοι πίστευαν ότι οι ψυχές έβρισκαν τις πόρτες του Άδη ανοιχτές και ανέβαιναν στον επάνω κόσμο, όπου γύριζαν για μέρες. Τις ίδιες αυτές μέρες που ο κόσμος γιορτάζει. Σκεφτήκατε ποτέ πόσοι ακόμα περνούν τώρα τις μαύρες μέρες τους; Ο πατέρας που δεν του έμειναν παρά μόνο οι επιθυμίες των παιδιών του, ή η γειτόνισσα που θα στολίσει, θα ετοιμάσει την υποδοχή του νέου έτους, που φέτος θα την βρει πιο μόνη από ποτέ.. Τόσο και τόσα άλλα. Εξ άλλου, οι γιορτές είναι συν τοις άλλοις και μια αφορμή για δάκρυα. Και εμείς θα είμαστε εδώ, να μοιραστούμε την συμπόνια μας με τις ψυχές των αστεριών που πρώτα από όλους βλέπουν την θλίψη μας.


Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2007

Έχουμε ακόμα..



100 και 1 (αυτή) αναρτήσεις από το σφυράκι που εν μέρει, έχει την γιορτούλα του σήμερα. Να ζήσουμε, να σας γράφουμε, να μας διαβάζετε, να μας γράφετε. Συμμετέχουμε ενεργά στην ψευδοδημοκρατία των blog που δίνει φωνή σε όλους και αυτιά σε κανέναν..


Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2007

Bug in the window



Η γνωστή εταιρεία McAfee αναρωτήθηκε αν τα Windows είναι και αυτά Virus(Ιοί)

Πότε ένα πρόγραμμα είναι Virus??

1. Όταν πολλαπλασιάζεται ταχύτατα

2. Όταν "τρώει" resources και κάνει το σύστημα αργό

3. Όταν μπορεί να σου κάνει το σύστημα αργό

4. Όταν μεταφέρονται αρχεία χωρίς να το γνωρίζει ο χρήστης

5. Επειδή κάνουν το σύστημα αργό, δίνουν την εντύπωση στον χρήστη ότι δυσλειτουργούν τα μηχανικά μέρη (hardware)

Που όλα αυτά τα κάνουν τα Windows!! Άρα τα Windows είναι Virus?? Μάλλον όχι, γιατί:

1. Οι ιοί έχουν τεχνική υποστήριξη από αυτούς που τα δημιουργούν (ανανεώσεις, διορθώσεις..)

2. Τρέχουν σε όλους τους υπολογιστές χωρίς προβλήματα

3. Ο κώδικάς τους είναι σύντομος, ταχύτατος, ευφυέστατος και κυρίως αποτελεσματικός

Τελικά η McAfee κατέληξε ότι τα Windows δεν είναι ιός. Είναι BUG!!!!



Προεκλογικές Βεβαιώσεις



Στο κόμμα μας, πραγματοποιούμε αυτό που υποσχόμαστε.

Μόνο οι ανόητοι θα μπορούσαν να πιστέψουν ότι

δεν αγωνιζόμαστε κατά της διαφθοράς.

Διότι, ένα είναι βέβαιο για μας:

Η τιμιότητα και η διαφάνεια είναι προϋπόθεση για να πετύχουμε τους στόχους μας.

Αποδεικνύουμε ότι πλανάται όποιος πιστεύει πως

οι μαφιόζοι θα συνεχίσουν να μετέχουν στην κυβέρνηση όπως στο παρελθόν.

Διασφαλίζουμε, χωρίς ίχνος αμφιβολίας, ότι

η κοινωνική δικαιοσύνη θα είναι ο κύριος σκοπός της διακυβέρνησής μας.

Παρά ταύτα, υπάρχουν ακόμα ανόητοι άνθρωποι που πιστεύουν πως

θα είναι δυνατόν να εξακολουθεί κανείς να κυβερνά

με παλαιοπολιτικά τερτίπια.

Όταν αναλάβουμε την εξουσία, θα κάνουμε το παν ώστε

να τεθεί τέρμα στις προνομιακές καταστάσεις και στην ευνοιοκρατία

δεν θα επιτρέψουμε σε καμιά περίπτωση

να πεθάνουν της πείνας τα παιδιά μας

Θα πραγματοποιήσουμε τα σχέδιά μας ακόμα και

να στερέψουν πλήρως οι οικονομικοί πόροι

θα ασκήσουμε την εξουσία ώσπου

θα έχετε καταλάβει ότι από δω και πέρα

είμαστε η «ΝΕ.ΠΟ», η «Νέα Πολιτική».

-------------------------------------------------------------------

Ωραίο ε;; Διαβάστε τώρα από κάτω προς τα πάνω



Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2007

Βύσσινο στο ποτήρι



Δεν άργησε να γυρίσει. Σπίτι, ευτυχώς, κανείς. Θα έλειπαν μάλλον σε κάποιο δείπνο, ή μόνοι τους για ένα ποτό. Μάλλον το πρώτο. Όπως και να 'χει, σε λίγο θα γυρνούσαν. Έπρεπε να προλάβει, χωρίς να βιαζόταν όμως, γιατί τότε θα σκότωνε και το λιγοστό φως.

Πήρε τα βιβλία του, τα τετράδιά του, ένα μπλε και δύο μαύρα στυλό και ανέβηκε στο δωματιάκι. Τέτοια ώρα θα φαινόντουσαν όλα. Περπάτησε με τα γυμνά του πόδια στα πλακάκια της ταράτσας. Το κρύο δεν τον έφτανε, αφού δεν είχε προλάβει ακόμα να βγάλει τα υπόλοιπα ρούχα του. Κάθισε κοντά στα κάγκελα και ξεκίνησε.

Γέμισε το ποτήρι του με βυσσινάδα, από αυτή του εμπορίου, συμπλήρωσε με νερό και ανακάτεψε με ένα κουταλάκι. Κρύο νερό. Δεν το ήπιε τελικά όλο. Μόνο μια μικρή γουλιά για να γλυκάνει τα άσπρα χείλη του. Έσβησε το μωβ φως του πορτατίφ, και έμεινε υπέροχος μέσα στη μοναξιά του να μετράει τα αστέρια, αστέρια, αστέρια..

Μερικές στιγμές αργότερα, ξημέρωσε. Τον νανούριζε όλη νύχτα το φεγγάρι και οι φίλοι του. Τον βρήκαν εκεί, κάτω από τα κρύα κάγκελα το επόμενο μεσημέρι.


Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2007

Jesus is coming. Look busy



1. Εν αρχή ο Θεός δημιούργησε το Bit και το Byte. Και από αυτά δημιούργησε τη Λέξη.

2. Και υπήρχαν δύο Byte στη Λέξη, και τίποτα άλλο δεν υπήρχε. Και ο Θεός χώρισε το Μηδέν από το Ένα, και είδε ότι ήταν Καλό.

3. Και είπεν ο Θεός: Ας υπάρξουν τα Δεδομένα (Data). Και έτσι έγινε. Και είπεν ο Θεός - Ας πάνε τα Δεδομένα στις ιδιαίτερες θέσεις τους. Και έφτιαξε floppy disks και hard disks και compact disks.

4. Και είπεν ο Θεός - Ας γίνουν Υπολογιστές, για να υπάρχει μέρος να μπουν τα floppy disks και τα hard disks και τα compact disks. Και έτσι ο Θεός έφτιαξε Υπολογιστές και τους ονόμασε hardware.

5. Και δεν υπήρχε Software ακόμα. Αλλά ο Θεός δημιούργησε προγράμματα, μικρά και μεγάλα. Και τους είπε - Πηγαίνετε και αυξάνεστε και πληθαίνεστε και γεμίστε όλη τη Μνήμη.

6. Και είπεν ο Θεός - Θα δημιουργήσω τον Προγραμματιστή. Και ο Προγραμματιστής θα φτιάχνει καινούργια προγράμματα και θα κυβερνά πάνω σε όλους τους υπολογιστές και τα προγράμματα και στα Δεδομένα.

7. Και ο Θεός δημιούργησε τον Προγραμματιστή και τον τοποθέτησε στο Κέντρο Δεδομένων. Και έδειξε ο Θεός στον Προγραμματιστή το Catalog Tree και του είπε μπορείς να χρησιμοποιείς όλους τους καταλόγους και υποκαταλόγους, αλλά ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΑ WINDOWS.

8. Και είπεν ο Θεός - Δεν είναι Καλό για τον Προγραμματιστή να είναι μόνος. Πήρε ένα πλευρό από το σώμα του Προγραμματιστή και έφτιαξε ένα πλάσμα που θα τον κοιτάζει και θα τον θαυμάζει και θα αγαπά τα πράγματα που θα κάνει ο Προγραμματιστής. Και ο Θεός ονόμασε το πλάσμα Χρήστη.

9. Και ο Προγραμματιστής και ο Χρήστης αφέθηκαν κάτω από το γυμνό DOS και αυτό ήταν Καλό.

10. Αλλά ο Bill ήταν ο πιο πονηρός από τα άλλα πλάσματα του Θεού. Και είπεν ο Bill στον Χρήστη - Πράγματι σας απαγόρευσε ο Θεός να τρέξετε οποιοδήποτε πρόγραμμα;

11. Και ο Χρήστης απάντησε - Ο Θεός μας είπε να χρησιμοποιούμε οποιοδήποτε πρόγραμμα και οποιοδήποτε Δεδομένο, αλλά μας είπε να μην τρέξουμε τα Windows, διαφορετικά θα πεθάνουμε.

12. Και είπεν ο Bill στον Χρήστη - Πως μπορείς να μιλάς για κάτι που δεν έχεις καν δοκιμάσει. Την στιγμή που θα τρέξεις τα Windows θα γίνεις ίσος με τον Θεό. Θα είσαι σε θέση να δημιουργείς ο,τιδήποτε θέλεις με ένα απλό κλικ στο ποντίκι.

13. Και ο Χρήστης είδε ότι οι καρποί των Windows ήταν καλύτεροι και πιο εύκολοι στην χρήση. Και μετά ο Χρήστης είδε ότι κάθε γνώση ήταν άχρηστη - αφού τα Windows μπορούσαν να την αντικαταστήσουν.

14. Έτσι ο Χρήστης εγκατέστησε τα Windows στον υπολογιστή του και είπε στον Προγραμματιστή ότι ήταν καλό.

15. Και ο Προγραμματιστής αμέσως άρχισε να ψάχνει για καινούριους drivers. Και ο Θεός τον ρώτησε - Τι ψάχνεις; Και ο Προγραμματιστής απάντησε - Ψάχνω για καινούργιους drivers γιατί δε μπορώ να τους βρω στο DOS. Και είπεν ο Θεός - Ποιος σου είπε ότι χρειάζεσαι drivers; Έτρεξες τα Windows; Και ο Προγραμματιστής είπε - Ο Bill μας είπε να το κάνουμε!

16. Και έιπεν ο Θεός στο Bill - γι' αυτό που έκανες θα είσαι μισητός απ' όλα τα πλάσματα. Και ο Χρήστης θα είναι συνέχεια δυσαρεστημένος μαζί σου. Και θα πουλάς πάντα Windows.

17. Και έιπεν ο Θεός στο Χρήστη - Εξ αιτίας αυτού που έκανες, τα Windows πάντα θα σε απογοητεύουν και θα καταναλώνουν όλους τους Πόρους και θα πρέπει να χρησιμοποιείς ελεεινά προγράμματα και θα βασίζεσαι πάντα στον Προγραμματιστή για βοήθεια.

18. Και είπεν ο Θεός στον Προγραμματιστή - Επειδή άκουσες τον Χρήστη ποτέ δε θα είσαι ευχαριστημένος. Και τα προγράμματά σου θα έχουν λάθη και θα πρέπει να τα διορθώνεις και να τα ξαναδιορθώνεις μέχρι το τέλος του Χρόνου.

19. Και ο Θεός τους πέταξε έξω από το Κέντρο Δεδομένων και κλείδωσε την πόρτα και την ασφάλισε με password.

20. GENERAL PROTECTION FAULT\\